Grb Opcine Jasenice
Povratak na naslovnu stranicuSadržajKontakt informacije
Pozdrav nacelnika
Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime općinske uprave i u svoje osobno, te zaželjeti dobrodošlicu pri razgledavanju službene web-stranice Općine Jasenice. Vjerujem da ćete na ovoj stranici dobiti obilje informacija o svim aktivnostima općinske uprave, kao i niz drugih informacija o povijesti, kulturi, gospodarstvu i slično ...
Naslovna > Katastarska izmjera > Katastarska izmjera
Ispiši stranicu 

Katastarska izmjera

Važna obavijest za nositelje prava na nekretnine na području Općine Jasenice za K.O. Jasenice

za javni skup koji će se održati dana 27.10.2013.god. (nedjelja): - u 16.00 sati u prostoru osnovne škole "Petar Zoranić" u Maslenici.

Temeljem ugovora klasa: 931-04/13-03/21, ur.broj: 541-03-01-01/1-13-25 o pružanju geodetskokatastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišnih knjiga između Državne geodetske uprave, Općine Jasenice i Geodetskog zavoda d.d. Split, Državna geodetska uprava je donijela odluku da se u prvoj fazi izvrši nova katastarska izmjera na području Općine Jasenice za K.O. Jasenice.

Nositelji prava na nekretninama su dužni do 01.12.2013. godine omeđlti granice zemljišta na kojem imaju pravo vlasništva, druga prava ili kojim upravljaju (zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina). Omeđavanje se izvodi na lomnim točkama parcela trajnim i vidljivim oznakama (betonski stupić 10x10x50 cm, prirodni obrađeni kamen, željezna cijev... ) . Iznad stabiliziranih točaka (koje su iznad zemlje min. 5 cm) potrebno je postaviti bijele oznake 25x25 cm (složeno pločasto i okrečeno kamenje, bijela obojena daska, bijeli lesonit, čvrsta bijela plastika ... ) radi njihovog lakšeg pronalaženja kod mjerenja.

Prema zakonskoj obvezi svaki vlasnik i nositelj prava na nekretninama je dužan na poziv geodetskog stručnjaka pokazati međne točke i dati podatke o identifikaciji.

Nakon provedenog postupka izmjere zemljišta i obrade podataka novi katastarski planovi (mape) biti će izloženi na javni uvid.

Pregled Tk25 Jasenice - u PDF formatuNaslovna | Uprava | Jasenice | Novosti | Info
Copyright © 2008. Općina Jasenice
developed by Lemax internet development lemax 1999. - 2008.